5 C
Struga
Wednesday, January 20, 2021

МАКЕДОНИЈА

БАЛКАН И СВЕТ

Блиски исток и регион

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ

Калифорнија бара отстранување на „модерна“ вакцините: Пријавени се голем број на...

Постои сомневање дека дозите на „Модерни“ вакцините серија 041L20A  предизвикуваат „повеќе несакани ефекти од вообичаеното“ и затоа треба да се отстранат од употреба пред...

Локално

Бајрам Латифоски во кампањата на Општина Струга “#луѓеодсекојдневниотживот“

Следен во кампањата #луѓеодсекојдневниотживот  која од 15 декември ја спроведува Општина Струга е едно младо момче кое доаѓа од село Лабуништа,Струшко. Станува збор за фудбалски...

Од нашиов крај

(Видео) Одбележување на 10 годишнина од првиот Торбешки форум.

На денешен ден, 8.01.2011, тиочно пред десет години, во хотел Дрим Струга, беше одржан првиот Торбешки форум, на кој присуствуваат голем број на наши...

Дивата сеча на огревно дрво во Струшко не запира

Последно полицијата фати цел камион со крадени дрва на патот Струга - Дебар, а претходно во месноста „Орли“ во атарот на селото Црвена Вода...

Ви препорачуваме

Да го запознаеме Истанбул со Султан Турс – Лабуништа

Имајќи ја во предвид поканата за нашето учество на годишната средба на дописници на Турската новинска Агенција (ИХА) - IHA - Ihlas Haber Ajansy.....

Од нашата соработка со Турската новинска агенција (ИХА)

Имајќи ја во предвид нашата двегодишна и проширена соработка ( дописништво-известување) со Турската новинска агенција Ihlas Aaher Ajansi, на покана за годишна средба, проширување...

Шемоски: За мртвите сѐ најдобро а за живите кој како ќе...

Човекот како супериорно суштество е обдарен со еден благодет за кој многу ретко или скоро никако не е заблагодарен, а тоа е говорот. Неблагодарноста...

Ајрадиноски: „Торбеш за премиер на Македонија“

Пишува: Шериф Ајрадиноски „Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав“ „Торбеш за премиер на Македонија“ Од мојата се уште не довршена и не објавена книга „За Торбешите-рекле, напишале“. „Ние...

IHA NEWS AGENCY

Издвоено

error: Alert: Content is protected !!