12 C
Struga
Thursday, October 29, 2020

Камилите за борба се одгледуваат на снежни ридови

Камилите кои грижливо се одгледуваат на снежните ридови и висорамнини во областа Башкале во Ван, во летниот период се користат за борење, особено во...

Турција: Античките градови ги очекуваат своите посетители

Југоисточните градови на Турција, Дијарбакир и Мардин, кои биле домаќини на античките цивилизации, на своите посетители им нудат богато културно и историско искуство, јавува...

Истанбул: Колевка на цивилизацијата и град богат со места за истражување

Истанбул, колевка на цивилизацијата и некогашен дом на Римската, Византиската и Османлиската Империја, со векови продолжува да ги привлекува луѓето од сите сфери со...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!