7 C
Struga
Friday, December 6, 2019

Околу 500 компании бараат 70 милиони евра, на располагање 5 милиони евра преку фондот...

(Дубаи - Портал) - Околу 500 компании влегоа во трка за добивање на грантови од  Фондот за иновации и технолошки развој. Меѓутоа пари ќе...

ЕУ: Северна Македонија треба да троши толку – колку што заработува

(Дубаи - Портал) - Многу забелешки и шест препораки испорача Европската Унија на македонската влада за стабилизирање на домашната економија. Побара стабилизација на јавниот...

Старите проблеми на македонската економија повторно излегоа на површина

Тешко се реализираат капиталните проекти во земјава. Јавниот долг полека се стабилизира и изнесува 43 отсто, но тоа е без да се вклучат задолжувањата...

Македонците кои студирале и живеат во странство ќе може да конкурираат за економски промотори.

(Дубаи - Портал) - Македонците кои студирале и живеат во странство ќе имаат можност да конкурираат на огласот за промотори во економските канцеларии за...

Премиерот најави ребаланс на буџетот, министерот за финансии тврди дека не треба да има...

(Дубаи - Портал) - И покрај слабата реализација на капиталните инветсиции и покрај најавата на премиерот Зоран Заев дека летово ќе се направи ребаланс...

Агенција за вработување: Невработените не сакаат да работат!

(Дубаи - Портал) - Во Македонија има 190 илјади невработени лица, а само половина од нив активно бараат работа. Останатата половина од околу 95...

Поевтинува приклучокот за струја

(Дубаи - Портал) - Граѓаните кои користат парно греење – ќе треба да постават калориметри, но од надлежната регулаторна комисија со порака до Владата...

Фирми и граѓани го тужат катастарот за 6,5 милиони евра

(Дубаи - Портал) - Фирми и граѓани преку судски процеси бараат од Агенцијата за катастар на недвижности да им исплати вкупно 6,5 милиони евра....

Голем број жалби дека во банкарскиот сектор владее нерегулиран хаос во однос на скриените...

(Дубаи - Портал) - Македонските банки лани заработиле 136 милиони евра. Сума која е за 30 милиони евра повеќе од добивката која ја имаа...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!