12 C
Struga
Thursday, October 29, 2020

Овошје кое помага при заболувања на белите дробови

Дури и пушачите кои редовно консумирале јаболка и круши станале поотпорни на хроничен бронхитис. И некои други растителни супстанции кои особено се наоѓаат во...

Витаминот Д ја успорува прогресијата на дијабетесот и ја подобрува ефикасноста на инсулинот

Во една неодамнешна студија, тим истражувачи откриле дека постојаното дополнување со витамин Д пред или кратко време откако ќе се дијагностицира со дијабетес тип...

Германски психијатар:„ Забраната за движење доведува до низок имунитет и психички нарушувања“

Манфред Спајсер (Manfred Spitzer), професор по психијатрија на Универзитетот во Улм, смета дека мерките како што е крајната забрана за движење може да доведат...

7 здравствени и хранливи придобивки, од компирот

Компирите се разноврсен корен зелечук н и главна храна во многу домаќинства. Тоа е подземен клубен кој расте на корените на растението Solanum tuberosum....

Научниците открија револуционерни сензори, кои можат да детектираат канцерогена храна

Ултрасензитивните методи на контрола што ги бара Европската заедница се клучни за биомедицината и уникатните начини за откривање на рак во рана фаза и...

Најдобра храна, во борба против ракот

Терминот храна за борба против рак се однесува на храна што може да го намали ризикот од карцином ако некое лице ги додаде во...

Природните состојки во зеленчукот, помагаат во борбата против масниот црн дроб

Новата студија предводена од научници од истражувањето од Тексас „Tekas A&M AgriLife Research“ покажува дека природен молекул кој се наоѓа во широко консумиран зеленчук,...

Зошто и како, недостатокот на сон му штети на вашето здравје

Добро познати се ефектите од недостатоток од сон, како што се чувствата на самозаладување и незадоволителна работа. Но, дали знаевте дека недостатокот на сон...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!