-13.8 C
Struga
петок, јануари 18, 2019

Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот   Почитивани читатели. Светот никогаш не бил поблиску до Трета светска војна“!...

Од излагањето на претседателот на Румелија ТКНЦ – на Симпозиумот во Измир – Турција.

Почитувани, имајќи го во предвид отсуството на претседателот на Румелија ТКНЦ  г-динот Шериф Ајрадиноски заради  учество на симпозиумот во Измир - Туција, авторот на...

Перверзниот македонски шовинист со грчко име – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Перверзниот македонски шовинист со грчко име  Почитувани. Оваа колумна ја пишувам со мало задоцнување од неколку...

Назиф Докле – Мојот торбешки и богомилски брат. – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Назиф Докле - Мојот торбешки и богомилски брат                                                                                                 „Ima neka tajna veza                                                                                                  za sve ljude...

Ајрадиноски : Не паѓа снегот да го покрие брегот

Пишува: Шериф Ајрадиноски Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Не паѓа снегот да го покрие брегот Една стара босанска мудрост вели; „Не пада снијег да би покрио...

Итрите ционисти и лудите исламисти – Дек(A)шер колумна за в торба

 Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Итрите ционисти и лудите исламисти Овој наслов на најдобар можен начин го илустрира ова денешно лудило...

Вистината како навреда – Дек(A)шер колумна за в торба

              Дек(A)шер колумна за в торба         Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистината како навреда „Кад истина говори и „богови“ ќуте, а демони се разљуте“. Оваа латинска...

Турција од Ататурк до Ердоган – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба               Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Турција од Ататурк до Ердоган Случајноста. Или можеби судбината, Аллаховата одредба сакала месец март, барем...

Пет години Румелија Торбешки Културно-научен центар : “Потсетување наместо честитка“

Потсетување наместо честитка           Почитувани Торбеши! Денес 21.05.2015 год., се навршуваат пет години од Основачкото собрание на Румелија Торбешки културно-научен центар. Како претседател на здружението...

Наша Колумна: СРЕБРЕНИЦА

КОЛУМНА: СРЕБРЕНИЦА Рамазан, 11 јули, 2015 година, дваест години по најголемиот геноцид во поновата историја, се најдов на „местото на злочинот“, во меморијалниот центар Поточари...

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!