-13.8 C
Struga
петок, јануари 18, 2019

Назиф Докле – Мојот торбешки и богомилски брат. – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Назиф Докле - Мојот торбешки и богомилски брат                                                                                                 „Ima neka tajna veza                                                                                                  za sve ljude...

Итрите ционисти и лудите исламисти – Дек(A)шер колумна за в торба

 Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Итрите ционисти и лудите исламисти Овој наслов на најдобар можен начин го илустрира ова денешно лудило...

Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот   Почитивани читатели. Светот никогаш не бил поблиску до Трета светска војна“!...

Перверзниот македонски шовинист со грчко име – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Перверзниот македонски шовинист со грчко име  Почитувани. Оваа колумна ја пишувам со мало задоцнување од неколку...

Од излагањето на претседателот на Румелија ТКНЦ – на Симпозиумот во Измир – Турција.

Почитувани, имајќи го во предвид отсуството на претседателот на Румелија ТКНЦ  г-динот Шериф Ајрадиноски заради  учество на симпозиумот во Измир - Туција, авторот на...

Миленко и дванаесетте торбешки апостоли – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Миленко и дванаесетте торбешки апостоли Да гледаш и да не веруваш! Еден петок, ни црн ни...

Ослепените нашинци и патот до идентитетот – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Ослепените  нашинци и патот до идентитетот Оваа наша генерација ја има таа привилегија да живее во...

Ајрадиноски : Не паѓа снегот да го покрие брегот

Пишува: Шериф Ајрадиноски Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Не паѓа снегот да го покрие брегот Една стара босанска мудрост вели; „Не пада снијег да би покрио...

Со делото “Геноцид над Богомилите“ на нашиот колумнист Шериф Ајрадиноски, Торбешкото ехо стигна и...

Почитувани, со гордост сакаме да ја споделиме оваа вест со вас, односно успехот на нашиот колумнист и сограѓанин г-дин Шериф Ајрадиноски, кој со своето...

Нешто е гнило на Балканот – Дек(A)шер колумна за в торба…

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Нешто е гнило на Балканот             Многу теоретичари на книжевноста велат дека Шекспир не постоел во...

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!