0.8 C
Struga
Monday, March 25, 2019

Торбешкиот Олимп – Рестелица – Дек(A)шер колумна за в торба

Торбешкиот Олимп - Рестелица               Ако Хелените го имаат Олипм, Турците  Османлии Арарат, Торбешите ја имаат Шара, Шар планина на која подобро би и пасирало...

Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните души на ВМРО-ДПМНЕ – Мини колумна

Мини колумна Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав  Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните души на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани. Утрово (Петок,19.12.) припремајќи се за петочната молитва, Џума...

Перверзниот македонски шовинист со грчко име – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Перверзниот македонски шовинист со грчко име  Почитувани. Оваа колумна ја пишувам со мало задоцнување од неколку...

Вистински овчари и лажни интелектуалци – Дек(А)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистински овчари и лажни интелектуалци Почитувани. Еден од главните критериуми, индекси(показатели) на мудроста и интелегенцијата, па...

Дек(A)шер колумна за в торба – Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

Почитувани Торбеши,пријатели на Торбешите,драги читатели. Почнувајќи од оваа 2014 г. Ќе имате можност да го следите новиот проект на Вашиот пријател и претседател на...

Назиф Докле – Мојот торбешки и богомилски брат. – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Назиф Докле - Мојот торбешки и богомилски брат                                                                                                 „Ima neka tajna veza                                                                                                  za sve ljude...

Вистината како навреда – Дек(A)шер колумна за в торба

              Дек(A)шер колумна за в торба         Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистината како навреда „Кад истина говори и „богови“ ќуте, а демони се разљуте“. Оваа латинска...

Нашите и вашите – Дек(A)шер колумна за в торба

Нашите и вашите           Почитувани. Оваа колумна со наслов “нашите и вашите“ е посветена на третата декада од најубавиот месец во годината а третира...

“Кој ни ја мати водата” – Дек(A)шер колумна за в торба, Јас (не)мислам...

Кој ни ја мати водата? Или поточно кажано, кој ни ја краде водата? Тоа се прашањата кои многу Торбеши, но и другите граѓани си...

Ослепените нашинци и патот до идентитетот – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Ослепените  нашинци и патот до идентитетот Оваа наша генерација ја има таа привилегија да живее во...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!