0.8 C
Struga
Monday, March 25, 2019

Назиф Докле – Мојот торбешки и богомилски брат. – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Назиф Докле - Мојот торбешки и богомилски брат                                                                                                 „Ima neka tajna veza                                                                                                  za sve ljude...

Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните души на ВМРО-ДПМНЕ – Мини колумна

Мини колумна Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав  Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните души на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани. Утрово (Петок,19.12.) припремајќи се за петочната молитва, Џума...

Перверзниот македонски шовинист со грчко име – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Перверзниот македонски шовинист со грчко име  Почитувани. Оваа колумна ја пишувам со мало задоцнување од неколку...

Вистински овчари и лажни интелектуалци – Дек(А)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистински овчари и лажни интелектуалци Почитувани. Еден од главните критериуми, индекси(показатели) на мудроста и интелегенцијата, па...

Вистината како навреда – Дек(A)шер колумна за в торба

              Дек(A)шер колумна за в торба         Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистината како навреда „Кад истина говори и „богови“ ќуте, а демони се разљуте“. Оваа латинска...

“Стари“ и нови нации – Дек(A)шер колумна за в торба

       “Стари“ и нови нации.                                      ...

Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот   Почитивани читатели. Светот никогаш не бил поблиску до Трета светска војна“!...

Зелката е здравје, знаењето е моќ – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав   Зелката е здравје, знаењето е моќ   Почитувани читатели. Во Македонија деновиве, две работи го задржаа моето,...

Нашиот цар Самоил – 1000 години потоа – Дек(A)шер колумна за в торба

  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Нашиот цар Самоил - 1000 години потоа   Почитувани деновиве зад нас, ова лето Господово 2014-то по...

Наместо бајрамска честитка – Дек(A)шер колумна за в торба

                        Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Наместо бајрамска честитка   Почитувани. За неколку дена ни доаѓа еден од двата најголеми празници...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!