-13.8 C
Struga
петок, јануари 18, 2019

Насрадин оџа и гуската печена – Дек(A)шер колумна за в торба

                 Дек(A)шер колумна за в торба - Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав                         Насрадин оџа и гуската печена Почитувани. Веројатно го знаете иќаето со Насрадин...

Каде оди Македонија ? -Дек(A)шер колумна за в торба

           Дек(A)шер колумна за в торба        Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Каде оди Македонија Почитувани. Оваа колумна е пишувана на 8. Септември. Точно на “роденденот“...

Оф мори мајко мила, ке ќа бегаме ? -Дек(A)шер колумна за в торба

 Дек(A)шер колумна за в торба  Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Оф мори мајко мила, ке ќа бегаме ?  Почитувани читатели. Обилните дождови го одбележаа крајот на...

Свадби за Гинис.. ама без традиција или “ Свадбен фестивал“

Еве, заврши и оваа годинешна сезона на нашите свадби. Ново за оваа година е тоа што оваа свадбена сезона наликуваше како фестивал (свадбен)... Имаше натпреварувања...

Ослепените нашинци и патот до идентитетот – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Ослепените  нашинци и патот до идентитетот Оваа наша генерација ја има таа привилегија да живее во...

Нашите и вашите – Дек(A)шер колумна за в торба

Нашите и вашите           Почитувани. Оваа колумна со наслов “нашите и вашите“ е посветена на третата декада од најубавиот месец во годината а третира...

Нешто е гнило на Балканот – Дек(A)шер колумна за в торба…

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Нешто е гнило на Балканот             Многу теоретичари на книжевноста велат дека Шекспир не постоел во...

Торбешкиот Олимп – Рестелица – Дек(A)шер колумна за в торба

Торбешкиот Олимп - Рестелица               Ако Хелените го имаат Олипм, Турците  Османлии Арарат, Торбешите ја имаат Шара, Шар планина на која подобро би и пасирало...

И ја без мајка ама и бабе без жена – Дек(A)шер колумна за в...

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав И ја без мајка ама и бабе без жена             Би свадба помина. Поминаа изборите. Секое...

Правото и Правдата – Дек(А)Шер Колумна за в торба

Правото и Правдата    Статуа на Јустиција-персонификација на правдата             Не можам да му пркосам на Аристотел и да кажам за себе дека не сум “zoon politikon”....

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!