-2.6 C
Struga
Tuesday, January 21, 2020

Долна Џамија – Октиси: Исламско седмично предавање, на „Неџат еф. Рустемоски“

Во рамките на својата план програма, која се однесува на збогатување на активностите на Фондацијата Зекат-Октиси, покрај сите предвидени хуманитарни активности, оваа фондација започна...

Да го запознаеме Истанбул со Султан Турс – Лабуништа

Имајќи ја во предвид поканата за нашето учество на годишната средба на дописници на Турската новинска Агенција (ИХА) - IHA - Ihlas Haber Ajansy.....

Свечено отворена новоизградената фабрика, за преработка на сувомеснати производи – „Подгорка“

И официјално, денес (13.12.2019) приватната компанија „Подгорка“ го отвори својот призводствен погон наменет, за расекување, преработка и пакување на свежо телешко, јагнешко и пилешко...

Фондација Зекат – Октиси: Седмични и исламски предавања

Во рамките на својата план програма, која се однесува на збогатување на активностите на Фондацијата Зекат-Октиси, покрај сите предвидени хуманитарни активности, од вчера оваа...

Младите Каратисти од Лабуништа на натпревар во Словенија

Денес во утринските часови нашите малди каратисти под водство на тренерот Ерол Зенделоски тргнаа за Словенаија (Љубљана) да учествуваат на меѓународниот карате турнир „Љубљана...

Лабуништани со трет протест против каменоломите

Денес, по трет пат Лабуништани излегоа на протест и го искажаа својот револт за дивите каменломи, со порака пренесена порака лично до премиерот Зоран...

Трет протест по ред на жителите на Лабуништа, за затворање на каменоломите

Се известуваат жителите на Лабуништа дека, на ден 04.10.2019 г. утре (петок), е најавен мирен протест против каменоломите во Лабуништа од страна на еколошкото...

ЗП Лабуништа:Благодарница за хуманата активност врачена во вистински раце

По предлог на редакцискиот одбор и издавачкиот совет на пензионерските гласила „Пензионер плус“, „Пензиоинерски видици“ и „Коха“, за прв пат Денот на пензионерите се...

Лабуништани со порака до Владата: “Стоп за Каменоломите или превземање на радикални протести““

Како што и ветија, денес Лабуништани во еден од дивите каменоломи оддржаа мирен протест, од каде пренесоа јасна порака до државните институции, особено владата...

Од животот на нашиот печалбар: – Rorschach центарот на Октишката дијаспора во Швајцарија

Велат дека секоја една работа можеш да ја спознаеш и дознаеш како изгледа доколку истата ја почувствуваш. https://www.youtube.com/watch?v=AXGkI0cAFDc&feature=youtu.be Она што како медиум можеби ќе не направи...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!