0.8 C
Struga
Monday, March 25, 2019

(ФОТО/ВИДЕО)Подгорци: Бетонирање темелна основа(стопа) на второ минаре на новата џамија Подгорци

Забележано од денешното бетонирање на темелната основа(стопа) на второто минаре на новата Подгоречка Џамија. https://www.youtube.com/watch?v=Ca4p4MmZioU ...

(Фото) Од првата снежна покривка на населба Подгорци во новата 2018

  И кога веќе помисливме дека овогодинешниот снег ќе не замине (заобиколи) за разлика од одредени подрачја на Балканот, и дека на истиот ќе може...

Месна Самоуправа Подгорци: Воведување на рестрикции во водоснабдувањето

Почитувани! Имајќи го во предвид намалениот доток на вода во системот за водоснабдување заради ниските температури кои преовладуваат во делот на Подгречкото Езеро, како и...

ХУМАНОСТА ПРЕД СЕ: “ Од своите – За своите во Босна и Херцеговина..

Почитувани, согледувајќи ја потребата од помагање на своите браќа во Босна и Херцеговина, погодени од природната непогода ( поплави, клизишта), денес во организација на...

Месна Самоуправа – Подгорци: Санирање на делови околу системот за водоснабдување.

Имајќи ги во предвид минатите поројни дождови, кои го зафатија планинскиот дел на нашата планина, во изминатиот временски период особено деловите низ кои се...

ОКТИСИ: Свеченост по повод новата Хиџретска 1440 година

По повод новата Хиџретска 1440 година, синоќа во просториите на долна џамија-Октиси, беше одржана свеченост, со која се обележа овој светол настан за муслиманите...

АРХИВА (Видео) Од кратката репортажа на Босанско – Херцеговачката ОТВ Валентино, при посета на...

Во рамките на нашата соработка и размена на информации со медиуми надвор и од Р.Македонија, почитувани овој пат, би сакале од нашата архива на...

Месна Самоуправа – Подгорци: Известување

Почитувани! Имајќи во предвид дека секоја недела во населба Подгорци во делот познат како  автобуска, се оддржува пазар, а каде жителите  се снабдуваат со различни...

Реканци за спас на река Радика..

Реканската дијаспора,иселеници од реканскиот крај кои живеат и работат во Италија денеска на симболичен начин се организираа против тенденцијата за промена на течението на...

Низ фотографија од годинешната Подгоречка зима

Како што велат, секое време си има своја убавина и фотографија. Фотографиите на  дождот, сонцето, ветерот и снегот,  се фотографираат во своите годишни времиња,...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!