7 C
Struga
Friday, December 6, 2019

Подгорчани доделија Црвен Картон за одлуката на Советот на Општина Струга.

  Револтирани од одлуката донесена од страна на Советот на Општина Струга, со која системот за Водоснабдување и Комунални дејности на на населба Подгорци да ...

Снежниот бран ни донесе снег во Подгорци, а се разбира и стари проблеми..??

Еве, малку посериозниот снежен бран ни донесе снег и во нашава населба, се разбира и околните населби , Лабуништа, Октиси,Боровец. И, се разбира наликува на...

Известување до жителите на населба Подгорци.- (Оддржување на Општ собир на граѓани- 23.12.2013- 18.30...

Врз основа ново настанатата состојба во нашава населба, во изминативе денови, настаната пред се како резултат на превземање на незаконските активности од страна на...

(Фото/Видео) ПОДГОРЦИ: За многу години и нека ни е честит Курбан Бајрам

Најпрво, благодарноста му припаѓа на Возвишениот Аллах, што и ова година ни овозможи да го дочекеме и овој голем исламски празник. Празник кој за момент...

Промоција на книгата “Ги Отворија Душите и Срцата“ од авторот Амар Халид

Подгорци. 18.ноември.2017.Синоќа во просториите на Едукативно Образовниот Центар - ЕВЛАД беше извршена промоција на книгата “Ги Отворија Душите и Срцата“ од авторот: Амар Халид, а...

Реакција на Подгорчани: “Да ги потсетиме оние од ЕВН,пред да заборават“

Како што наближува, грејната сезона, односно зимата, покрај сё потешкото снабдување со дрва за огрев, жителите на ова населба, а се надевам дека сигурно...

Од проектините активности на Месна Самоуправа Подгорци

Предмет: РЕАЛИЗАЦИЈА на проекти од инфраструктура Почитувани, советот на Месна самоуправа Подгорци има за цел да ве извести дека во нашата населба од денеска започнавме...

ДТВ ( Видео) : Во пресрет на манифестацијата “Македонија наш дом“ и учеството на...

Врз основа поканата за учество на Румелија Торбешки Културно Научен Центар на  овогодинешнава  Манифестацијата “ Македонија наш дом“, во организација на АОПЗ - Агенција...

(Видео) Од одржаната Трибина на Партијата за Европска Иднина (ПЕИ) Лабуништа 16.01.2016

  Во саботата 16.01.2016. 19.00 час., во просториите на Едукативниот Центар - ИКРЕ во Лабуништа, Партијата за Европска Иднина ПЕИ оддржа Трибина на која присутните...

Камбероски: Очекувам изборите да поминат во фер и демократска атмосфера.

Очекувам денешниве избори да поминат во фер и демократска атмосфера, како кај нас, така и кај околните населби,без инциденти, притисоци, закани или нешто слично...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!