-13.8 C
Struga
петок, јануари 18, 2019

Ариф еф. Рамадани со порака по повод новата Хиџретска 1440 година

По повод новата Хиџретска 1440 година, г-дин Ариф еф.Рамадани, имам во долна џамија на населба Октиси, во краток разговор со нас, по повод свеченоста...

(Фото) ЛАБУНИШТА : Реконструкција (Асфалтирање) на локален пат.

И официјално од вчера започнаа активностите околу реализацијата на еден од најважните проекти и долгогодишен проблем на населба Лабунишата.Станува збор за реконструкција (асфалтирање) на...

(Видео) Ваши реакции: “За екологијата и нашите проблеми со неа..“

Нашиве населби се карактеризираат со голем број на проблеми, повеќето се провлекуваат од поодамна - инфраструктурни ( водовод, канализација, пат и др..). , меѓутоа...

(Фото/Видео) ПОДГОРЦИ: За многу години и нека ни е честит Курбан Бајрам

Најпрво, благодарноста му припаѓа на Возвишениот Аллах, што и ова година ни овозможи да го дочекеме и овој голем исламски празник. Празник кој за момент...

(Фото/Видео) Од годинешнава Подгоречка традиционална алва по повод Курбан бајрам 2018

И оваа година, како и претходната, во пресрет на муслиманскиот празник Курбан Бајрам, со подготовката и делењето на познатата традиционална Подгоречка алва, му посакавме...

Преку ИПАРД, ЕУ и НАТО до развој на економијата, стабилноста и безбедноста на Македонија

Еден од клучните показатели преку кои секоја држава го покажува степенот на својата развиеност  е економијата, колку економијата е појака толку ќе биде самата...

Рестрикции на водоснабдување на населба Подгорци

Почитувани, жители на населба Подгорци, Ве известуваме дека од денес 12.08. 2018, заради зголемената активнос на неконтролирана и не економична потрошувачка на вода, од...

МЕСНА САМОУПРАВА ПОДГОРЦИ: Известување

Почитувани, граѓани на Подгорци, Ве известуваме дека имајќи ја во предвид зголемената френквентност на возила во предстојнава сезона, како и дотурот на роба која...

ЛАБУНИШТА: Трационален турнир во мал фудбал “Лабуништа 2018“ (07.08.2018)

Почитувани, љубители на фудбалот и спортот, како и пријавени екипи за овогодинешниот традиционален турнирот во мал фудбал “Лабуништа 2018“ , Би сакале да ве...

ПОДГОРЦИ: Регулирање и санација на одводен канал

Покрај, предвидените активности за санирање на локаните патишта, кои беа спроведени и завршени пед неколкудена, денес во делот на населбата, односно патот кој води...

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!