-13.8 C
Struga
петок, јануари 18, 2019

ПОДГОРЦИ:Меморијален Турнир во мал фудбал “Садикоски Мерџан-АБАБА“

И, оваа година по втор пат на ден: 03.08.2018 година се организира Меморијален и Хуманитарен турнир САДИКОСКИ МЕРЏАН - АБАБА Сите екипи кои сакаат да бидат...

(Фото) Заврши активноста на санирање на оштетени делови на локален пат на населба Подгорци

Денес и официјално завврши санирањето на оштетените делови на патната инфраструктура во населба Подгорци, активност која што беше започната пред два дена. Ова активност е...

(Фото) Санирање на локален пат на населба Подгорци

Имајќи ги во предвид оштетувањата на делови од патната инфраструктура на населба Подгорци, од вчера се започна со одстранување на деловите кои бележани за...

ПОДГОРЦИ: ЗАПОЧНА ОВОГОДИНЕШНАТА СЕЗОНА НА НАВОДНУВАЊЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПОВРШИНИ

И, официјално од денес (05.07.2018)  започна наводнувањето на земјоделските површини во атарот на населба Подгорци. Вообичаено како во претходните години најмногу е засадено пченка, и...

(Фото) Од сезонските активности на МС -Подгорци

Имајќи ја во предвид сезоната за наводнување на атарот на населба Подгорци засаден со земјоделски култури, (пченка,компир и др..) како и обезбедување на нормален...

ПОДГОРЦИ: ОД ГОДИНЕШНИОВ ТРАДИЦИОНАЛЕН ИЗЛЕТ 4-ЈУЛИ (2018)

Подгорчани, покрај голем број на други работи, познати се и по одржување и негување на традициите. Една од многу бројните традиции која и ден...

МС Подгорци: Санирање на патната подлога на делови на населба Подгорци

Имајќи ја во предвид дотраеноста и оштетувањата на патната подлога на делови на населба Подгорци, во рамките на активностите подтикнати од МЗ Подгорци, а...

(Фото) Нека ни е честит, и за многу години Рамазан Бајрам

Еве, како што вели нашиот народ шуќур му на Возвишениот Аллах џ.ш , го дочекавме и и овој светол празник Рамазан Бајрам, малку тажни...

Рамазанските тапанџии го најавија крајот на мубарек месец Рамазан и добредојде на Рамазан Бајрам

Како што наликува редот, така и оваа година, оние кои секогаш го најавуваа крајот на дневниот пост и почетокот на суфур, односно нашите тапанџии,...

ПОДГОРЦИ: Традиционален Рамазански ифтар 2018

По повод мубарек месец рамазан, после речиси неколку години, подгорчани синоќа повторно имаа можност уште еднаш заеднички да го почувствуваат заедничкиот ифтар, карактеристичен за...

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!