10.9 C
Struga
Sunday, September 27, 2020

Колумна на Бојчески: ИЗБИРАЊЕ  НА  СЕЛСКИОТ  ПОЛЈАК (ИЌАЕ 2)

Ех, какви не случувања имало по моите горнодримколски села. Случки кои во исто време ќе те насмеат, расположат, но и ќе ти дадат посебна...

Колумна на Бојчески: Играорецот

 ИГРАОРЕЦОТ Предговор: колумната е напишана во метафорен стил уште во почетокот на 2018 год. Единствената причина за нејзиното сегашно издавање е бидејќи некои работи си...

ФАРМАЦЕВТОТ НА ПЛАНИНАТА ЈАБЛАНИЦА

Во сеќавање на нашиот Петар Мојсоски дипл. фармацевт, истражувач, природонаучник и вљубеник во природата, автор на книги и научни трудови Пишува: Прим. Д-р. спец. Оливер...

Колумна на др. Оливер Бојчески: ИЌАЕ

Има разни моменти или настани кои ни се случуваат во нашиот живот. Едни од нив стануваат приказни и сведоштва од минатото, други насоки за...

Колумна на др. Оливер Бојчески: ОРНАМЕНТОТ НА ПРОФЕСОРОТ (СЕЌАВАЊА II ДЕЛ)

Колку и да ја отворав вратата пополека, моите сетила се отвораа а истовремено и исполнуваа многу брзо. Веднаш го почуствував мирисот на костеновите штици...

НАША КОЛУМНА: СЕЌАВАЊЕ ( I ДЕЛ)

СЕЌАВАЊЕ (I ДЕЛ) Пишува: др.Оливер Бојчески Децата знаат да поставуваат необични и тешки прашања но и да побараат и да направат уште понеобични работи. Тоа мене...

НАША КОЛУМНА : “Се продава село“

  ,,НЕШТО ОД ЖИВОТОТ,, Некогаш можеш да пишуваш и ако нема некое посебно случување кое би ти било инспирација. Но, некогаш има толку многу случувања и...

Наша Колумна: “Кога последните станаа први“

КАКО  ПОСЛЕДНИТЕ СТАНАА  ПРВИ Требаше да поспијам зошто тоа беше саботно утро, ден за одмор од напорната недела на факултет и вчера  успешно завршениот испит....

Наша колумна: Децата од Павловата улица во Кембриџ системот и екстерното

  ДЕЦАТА ОД ПАВЛОВАТА УЛИЦА ВО КЕМБРИЏ СИСТЕМОТ И ЕКСТЕРНОТО Чекорам по патеката на моето детство онаа истата по која чекорам и сега, онаа чии што...

“НА ПЕТАРОТ“ – Колумна на Др. Оливер Бојчески

НА ПЕТАРОТ Постепено ги качувам скалите кон петарот, оние истите кои отсекогаш ги качував кога сакав да стигнам до најтаинственото и скришно место во мојата...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!