Category: Колумна на Оливер Бојчески

1

НАША КОЛУМНА : “Се продава село“

,,НЕШТО ОД ЖИВОТОТ,, Некогаш можеш да пишуваш и ако нема некое посебно случување кое би ти...

DSC03107

Наша Колумна: “Кога последните станаа први“

КАКО  ПОСЛЕДНИТЕ СТАНАА  ПРВИ Требаше да поспијам зошто тоа беше саботно утро, ден за одмор...

deca pavlova ulica1

Наша колумна: Децата од Павловата улица во Кембриџ системот и екстерното

ДЕЦАТА ОД ПАВЛОВАТА УЛИЦА ВО КЕМБРИЏ СИСТЕМОТ И ЕКСТЕРНОТО Чекорам по патеката на моето...

Dr

“НА ПЕТАРОТ“ – Колумна на Др. Оливер Бојчески

...

oliver

“МУРЕНКА“ Колумна на Др.Оливер Бојчески

Ја викав, и сѐ уште ја викам, ,,Нана Селманица“. Всушност, ни до ден денес не ѝ го знам правото...

tanec2

Колумна – ЗОШТО „ТАНЕЦ“?

,,Почитувани мештани, ја имавте таа чест во вашево китно село да настапи нашата национална...

%d bloggers like this: