11.3 C
Struga
вторник, ноември 13, 2018

Овци одлучуваат за нашето подобро утре

Ако за некој човек се каже дека е магаре, тоа е навредливо. За човекот навредливо, се разбира, за магарето не знаеме, бидејќи вистинските магариња...

ЖИВОТ ЗА СИТЕ ИЛИ САМО ЗА НЕКОИ (6-дел): На патот за ветените земји на...

Господине премиер, кога веќе сакаме да одиме во ЕУ и НАТО, а сигурно сакаме, Би сакале да ве поправиме во една навистина грешка која...

(Фото) Зарем нашите патишта, не вредат за нашите гласови ??! – 2 дел

Вака за жал денес изгледа локалниот пат на населба Подгорци кој води од и кон Струга, а се разбира ништо подобар не е и...

За скалата на ниското вреднување на твојот и мојот народ..

  Дали овој наш народ вреди повеќе, прашање кое секој еден нормален жител на овие наши населби (Лабуништа, Подгорци, Октиси, Боровец) понекогаш треба самиот себе...

Г-дине, претседателе, премиере, вие од власта и другите политичари, каде ви е хуманоста и...

Навистина, прв пат во животов се срамам од државата во која живеам. Последниве неколку месеци соочени сме со една ненормална политичка криза заради која се...

За тажната слика на мојот народ – нашето стадо.

Ех.. каков е овој народ... работлив, вреден, доверлив, гостопримлив..... Народ кој секогаш помагал, а никогаш не му се помагало и помогнало, Народ кој секогаш верувал,...

За потребата од Вистина и препознавање на Мунафиклукот.

Почитувани! Со овој пост-натпис сакаме посебно да се обратиме до  нашите браќа во Лабуништа.  Разгледувајќи и Анализирајќи ги последните активности, кои одредни лица од населба...

Кога Господ ни дава искушение како предупредување и не враќа на вистинскиот пат.

Почитувани, членови и посетители на Дубаи - Портал, еве веќе изминаа неколку часа од протестот кој што беше оддржан пред зградата на Општина Струга. За...

Зошто нашите гласови не вредат за нашите патишта…???

Пред неколку дена во медиумите како и останатите средства за информирање од страна на Струшкиот совет, беше презентиран проектот за реконструкција и изградба на...

За “Проклетството на мојот народ. (Наша колумна)

Ова обично како зклучок  се кажува на крајот од било која текст колумна или нешто така слично, ама јас бидејќи знам дека нашиот народ...

Ви препорачуваме

Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип...

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното...
error: Alert: Content is protected !!