9 C
Struga
Sunday, February 16, 2020

Од нашата соработка со Турската новинска агенција (ИХА)

Имајќи ја во предвид нашата двегодишна и проширена соработка ( дописништво-известување) со Турската новинска агенција Ihlas Aaher Ajansi, на покана за годишна средба, проширување...

(Видео порака ) Со поздрав од Улкер Арената – (Турција) до Дубаи Портал

Дека сепак Dubai Portal, ја има подршката и од нашинците во Турција како и нашите од Македонија, зборува и оваа порака ( поздрав)  која...

Од настапот на Фуат Исакоски – Румелија ТКНЦ на Манифестацијата “ Македонија наш дом“

Не можејќи да го сокриеме задоволството од синоќешниот настап  (иако тоа планиравме да го направиме во наредниве неколку денови со прикажување на видео снимениот...

ДТВ ( Видео) : Во пресрет на манифестацијата “Македонија наш дом“ и учеството на...

Врз основа поканата за учество на Румелија Торбешки Културно Научен Центар на  овогодинешнава  Манифестацијата “ Македонија наш дом“, во организација на АОПЗ - Агенција...

За поткопување на соживотот или нешто сосема друго…

Сме навикнале веќе во оваа наша заедничка држава кога би тргнале од Струга, па еве веќе и од Подгорци кон Скопје да се изнагледаме...

Од годинешнава ХАТМА-2014 Подгоречка Џамија – Подгорци (Видео)

Како и секоја година, така и оваа во рамките на организацијата на Џамискиот Меџлис при џамија Подгорци се оддржа традиционалното проучување на ХАТМА -...

(Видео+Фото) В.З. – Подгорци : Започна овогодинешното наводнување на земјоделските површини.

Со одредување на вододелител за оваа предстојна сезона од 1-јули се започна со наводнување на земјоделско обработливите површини во атарот на населба Подгорци. Засега немаме...

Хуманитарната помош на ТКНЦ Румелија и нашите граѓани пристигна во Сараево.

Природната катастрофа која ги погоди регионите на Балканот, односно Босна и Херцеговина, Србија и Хрватска зад себе оставија огромна материјална, а и нематеријална штета. Преведено...

Колку за потсетување дека “НЕ ИМА“ онакви какви што сме. Едно, ама различни...

Во прилог на овој пост Ви презентираме едно прекрасно видео, - изведба на една наша позната торбешка песна која и ден денес се пее...

ОУ “Гоце Делчев“-Подгорци, Од запишувањето – приемот на новите првачиња.

Официјално во пенеделникот 19.05.2014 започна приемот, односно запишувањето на правачињата (новите ученици) во Основното Училиште “ Гоце Делчев“ - Подгорци. По тој повод денес имавме...

Ви препорачуваме

Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...
error: Alert: Content is protected !!