9 C
Struga
Wednesday, April 14, 2021
дома Анализа

Анализа

  Масакр со вакцини

  Во овој текст, ќе дадеме краток преглед на последиците од вакцинацијата во последниот месец. Секој ден има се повеќе извештаи, а написите како оваа,...

  Пекол во Израел Дел 2 – Холокаустот на нашето време

  Пред некјој ден во овој напис пишувавме за пеколот што се случува во Израел. Таму пишувавме за огромното зголемување на смртните случаи по вакцинирањето,...

  Пекол во Израел 1.дел – Иднина која и нас ни ја подготвуваат

  Што се случува во Израел и колку корона-фашизмот ескалира таму, ќе се обидеме да се приближиме во овој текст. После тоа, ќе сфатите дека...

  Европскиот совет смета дека вакцинацијата не треба да биде задолжителна ниту дискриминаторска

  Советот на Европа, на 27 јануари 2021 година, во Резолуцијата 2361/2021, донесе одлука според која вакцинирањено не мора да биде задолжително, односно да нема...

  СЕПАК НАВИСТИНА СЕ ВРТИ! На Белгија наредено да ги укине сите мерки за заштита....

  Основниот суд во Брисел  во среда, 31 март 2021 година, и наложи на државата да ги укине исклучителните мерки преземени во контекст на пандемијата...

  Нѐ запрашуваат ли со вирусот корона од воздух?

  Последниве денови се повеќе пристигнуваа извештаи од нашиот регион, поточно од БиХ и Србија, за мистериозни авиони, хеликоптери, па дури и беспилотни летала кои...

  Сирија – Постојано војување и “војната против тероризмот”

  „Војната против тероризмот“ е измама. Вашингтон (Washington) ги поддржува истите терористи за кои тврди дека се борат. Војните во Вашингтон (Washington) се антихуманитарни и...

  Прогнози од Украина: Светот на раб на војна „секој против секого“

  Советникот на украинската делегација во трилатералната Контакт група за Донбас (Donbas), Алексеј Арестович (Alexei Arestovich), смета дека светот се соочува со војна „сите против...

  Минимален раст на цените, максимален ризик од сиромаштија

  Во новата 2021 година сме влегле со "тивок" скок на цените на трошоците за живот. Тие не се загрижувачки за граѓаните кои велат дека...

  Илјадници граѓани се откажале од македонското државјанство

  Најголем број на граѓани или 1.621 донеле одлука да се стекнат со друго државјанство во 2018 година. Најмал број пак е забележан во 2011...
  error: Alert: Content is protected !!