Category: Наша Колумна

seko1

Наша колумна: Не паѓа снегот да го покрие брегот

Пишува: Шериф Ајрадиноски Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Не паѓа снегот да го покрие...

angele

Мини Колумна: Погледај дом свој, анѓеле…..!

  Мини Колумна: Погледај дом свој анѓеле…..! Напад на Кулите близначки во САД! 14 години...

seko1

Наша Колумна: Мелек со име Ајлан и Ајван со име Орбан

...

seko1

Наша Колумна: СРЕБРЕНИЦА

Пишува: Шериф Ајрадиноски                                          КОЛУМНА: СРЕБРЕНИЦА...

seko1

Пет години Румелија Торбешки Културно-научен центар : “Потсетување наместо честитка“

Пет години Румелија Торбешки Културно-научен центар Пишува: Шериф Ајрадиноски Потсетување...

kovert

Со делото “Геноцид над Богомилите“ на нашиот колумнист Шериф Ајрадиноски, Торбешкото ехо стигна и во Баку – Азербејџан

Почитувани, со гордост сакаме да ја споделиме оваа вест со вас, односно успехот на нашиот...

УРБАНИСТИЧКИ-ПЛАН

(Аудио) Меки, газени и контролирани Торбеши – Мини колумна

Пишува. Шериф Ајрадиноски Мини колумна  Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Меки, газени и...

seko1

Итрите ционисти и лудите исламисти – Дек(A)шер колумна за в торба

          Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Итрите ционисти и...

seko1

Кротки јагниња, бесни бикови или горди и храбри лавови – Дек(А)Шер колумна за в торба

Дек(А)Шер колумна за в торба Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Кротки јагниња, бесни бикови...

seko1

Јас не сум Шарли.. Јас сум неродено а убиено бебе – Дек(A)шер колумна за в торба

Пишува:Шериф Ајрадиноски  Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Јас...

seko1

Назиф Докле – Мојот торбешки и богомилски брат. – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Назиф Докле – Мојот...

seko1

Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните души на ВМРО-ДПМНЕ – Мини колумна

Мини колумна Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав  Крупните звезди на Реал Мадрид и ситните...

seko1

Перверзниот македонски шовинист со грчко име – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Перверзниот македонски...

Шериф

Вистински овчари и лажни интелектуалци – Дек(А)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Вистински овчари и лажни...

serif

Вистината како навреда – Дек(A)шер колумна за в торба

                                                            Дек(A)шер колумна за в торба...

serif

“Стари“ и нови нации – Дек(A)шер колумна за в торба

       “Стари“ и нови нации.  ...

serif

Смрт на фашизмот-Да живее мултикултурализмот

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Смрт на фашизмот-Да живее...

serif

Зелката е здравје, знаењето е моќ – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав   Зелката е здравје, знаењето...

serif

Нашиот цар Самоил – 1000 години потоа – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Нашиот цар Самоил – 1000...

serif

Наместо бајрамска честитка – Дек(A)шер колумна за в торба

                        Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав...

serif

Насрадин оџа и гуската печена – Дек(A)шер колумна за в торба

                 Дек(A)шер колумна за в торба – Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав...

serif

Каде оди Македонија ? -Дек(A)шер колумна за в торба

             Дек(A)шер колумна за в торба...

шериф

Оф мори мајко мила, ке ќа бегаме ? -Дек(A)шер колумна за в торба

 Дек(A)шер колумна за в торба  Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Оф мори мајко мила, ке ќа...

seko

Ослепените нашинци и патот до идентитетот – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Ослепените  нашинци и патот...

seko

Нашите и вашите – Дек(A)шер колумна за в торба

Нашите и вашите           Почитувани. Оваа колумна со наслов “нашите и вашите“ е посветена...

poplava-Balkan-300x199

Нешто е гнило на Балканот – Дек(A)шер колумна за в торба…

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав  Нешто е гнило на Балканот...

%d bloggers like this: