Category: Наша Колумна

res1

Торбешкиот Олимп – Рестелица – Дек(A)шер колумна за в торба

Торбешкиот Олимп - Рестелица               Ако Хелените го имаат Олипм, Турците  Османлии...

seko

И ја без мајка ама и бабе без жена – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав И ја без мајка ама и бабе без...

justicija-527

Правото и Правдата – Дек(А)Шер Колумна за в торба

Правото и Правдата    Статуа на Јустиција-персонификација на правдата             Не можам...

apostolitorbeshki

Миленко и дванаесетте торбешки апостоли – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Миленко и дванаесетте...

seko

Турција од Ататурк до Ердоган – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба               Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Турција од...

seko

Јавачи на Апокалипса – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав           Фото:...

seko

Од излагањето на претседателот на Румелија ТКНЦ – на Симпозиумот во Измир – Турција.

  Почитувани, имајќи го во предвид отсуството на претседателот на Румелија ТКНЦ  г-динот...

napred

ТКНЦ Румелија на Меѓународен Симпозиум во Измир Турција (1-2 март)

Почитувани! Bе известуваме дека на 1 и 2 март о.г. во Измир Р. Турција ќе се одржи Меѓународен...

шериф1

Вистински Торбеши – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав                   ...

шериф1

Ислямът и християнството на ниво ( наша колумна на еуропомак )

Шериф Айрадиноски “На света няма вяра, която да е била толкова зле тълкувана от нейните...

seko

Исламот и христијанството на ниво – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Исламот и христијанството на...

seko

“Кој ни ја мати водата” – Дек(A)шер колумна за в торба, Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

 Кој ни ја мати водата? Или поточно кажано, кој ни ја краде водата? Тоа се прашањата кои многу...

seko

“Аферим за градскиот татко” – Дек(A)шер колумна за в торба.

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав           Аферим за градскиот...

seko

“Да имаме малку страв”- Јас (не) мислам така, јас имам ст(р)ав

Да имаме малку страв Драги Торбеши, почитувани пријатели на Торбешите, почитувани...

seko

Дек(A)шер колумна за в торба – Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

Почитувани Торбеши,пријатели на Торбешите,драги читатели. Почнувајќи од оваа 2014 г. Ќе имате...

IMG_4562 (Copy)

Кога Господ ни дава искушение како предупредување и не враќа на вистинскиот пат.

Почитувани, членови и посетители на Дубаи – Портал, еве веќе изминаа неколку часа од...

foto1

За нашата без чувствителност и разум.

Еве брат ни доаѓа новата година, супер ќе е, А, знајш ли во Струга како изгледа навечер? Каде...

100

За кратковидноста на светот и нашата безчувствителност…

Еве, почитувани, пред неполни два дена низ социјалните мрежи, Телевизиите, интернет...

LAB5

И, после 28-ми ни дојде 29-ти, ” mirë mëngjes” ( добро утро) Llabunishta..

Ете, дојде долго очекуваниот 28-ми ноември, и си помина.  Ни дојде 29-ти,пак по старо како ништо...

GENI

За генот на глупоста кај нашите Лабуништани и останатите…населби.

Се надевам дека Админот на овој портал нема да изврши односно нема да одстрани делови од...

drvosecaci

За филмот : Кога дрвјата паѓаат

Почеток на Филмот: Епизода 1-ва Пред неколку недели, во населба Подгорци беше организиран (не)...

За Скапоцените Подгоречки дрва…

Еве веќе наидува зима.. влегуваме во месец Ноември, кога и официјално во зависност од...

Зошто? и На кого? му сметаат ваквите патокази.

Пред неколку денови, бевме сведоци на оштетување на сообраќајните патокази, во делот на...

patokazi

За Некултурата,Безобразлукот, и Глупоста..!!!???

Почитувани, еве како што велат нашите шуќур ми на господа, патот од делот познат како Кореја...

podgorci

За реалноста што ни се случува, и за неа околу Нас.. или пак за филмот со наслов:”Си беше еднаш еден народ”

Зошто, сме вакви какви што сме сега..?? А, ментално какви што сме, за никаде не сме..?!!...

IMG_4329

А, сега за рибокражбата во Подгоречкото Езеро.

Почитувани, веќе извесен период наназад по интернет социјалните мрежу кружат информации...

%d bloggers like this: