Category: Наша Колумна

Зошто нашите гласови не вредат за нашите патишта…???

Пред неколку дена во медиумите како и останатите средства за информирање од страна на...

1

За настаните во Подгоречкото училиште..

Што се случува во училиштето во Подгорци? Новоизбраниот ВД директор Бранко Плушкоски, кој е...

Bojkot

Ексклузивно Видео: Како? и Зошто? Бојкотиравме во 2002 година.

Во прилог на овој пост, и без надополнување со пишување на текст, на едноставен начин ќе Ви...

maxresdefault

За “Проклетството на мојот народ. (Наша колумна)

Ова обично како зклучок  се кажува на крајот од било која текст колумна или нешто така...

975128_170142233161729_1281092741_n

За модерната (Бандера) технологија на ЕВН.

Замислете, се возете по прекрасен пат, а околу вас дрвја, сонце, сенка и тн, прекрасно зарем...

pat

За "Себап-от" на Македонија Пат, и понатаму..??

Замислете, пред некој ден пред оној наш фамозен мост кај Враништа, каде што секој ден...

PATOKAZ1

Зошто? ветрот секогаш ни го краде нашиот патоказ кон Подгорци…??

Многу работи во текот на животот кои не опкружуваат, а со  кои сме опкружени  секојдневно со...

podgorci

Реакција по повод непочитување на етничките заедници во Струга..

По повод изјавата за тоа зошто рамковниот договор во Струга важи за Македонците а не за...

IMG_7933

За Вевчанското виртуелно сожителство.

Еве, веќе изминаа неколку дена од така нареченото свечено отварање на портата Вевчани. Се...

labunista

За сожителството кај нас…

Еве, веќе изминаа и овие фамозни избори, кој победи кој, не… и тн., Ама се поставува...

Иншала, да биде вака….

Еве, дојде и вториот изборен круг за гласање односно избор за градоначалник на Општина...

vevcani

За мистеријата на Вевчанската Порта….???

Еве веќе градбата на мистериозната порта на општина Вевчани секојдневно се гради, и си...

804394_138962366279716_1256743609_n (Copy)

За Вевчанските намери.. и потоа??!!

Еве, веке неколку денови, на регионалниот пат кој ја поврзува општина Струга со...

За љубовта, која не препознава граници..??.

Еве веќе дојде и тој момент кога се обелодени дека двете партии (ПЕИ-ДУИ)кои го поделија...

Е, сега дојде време за АЈВАР !!

Еве, дојде и почетокот на месец Октомври, а знаете по што е најинтересен, токму заради...

За нашите во Месна Самоуправа…

Еве малку простор и за нашите вработени во Месна Самоуправа Подгорци, или во делот на...

Време е за грав.

Еве веќе неколку дена се започна со бреба на овогодинешниов грав низ нашето поле. Некои по...

IMG_7129 (Copy)

И, нашите орешки ќе изгореа..

Еве веќе неколку недели наназад низ нашава си држава постојано демнеат голем број на пожари,...

IMG_6631 (Copy)

Ни замина уште еден Рамазан.. Добре дојде Рамазан Бајрам.

Еве ни замина уште еден Рамазан, преубав месец за сите муслимани. Нека Аллах им ги укабули...

Каде го заборавивме ( Изгубивме) Шериф-а (курела)

Еве оваа година после многу време се организира меморијален турнир во мал фудбал посветен...

Време на Свадби..

Еве веќе неколку дена наназад започна овогодинешниов период на оддржување на свадби. Ние...