Category: Од нашиов крај

podgorci

Родители и ученици од Подгорци на протест пред зградата на Општина Струга

Група од 30-тина родители и нивните малолетни деца од струшкото село Подгорци денеска...

За Подгоречкото училиште и потоа…

Веќе неколку недели (денови) училиштето во Подгорци, не наликува на училиште. Законот за...

Што правиме со нашиве празници.

Шуќур му на Аллах го дочекавме и овој наш празник Курбан Бајрам. Се прашуваме Да?? ама како..??...

Ни пристигна уште еден Курбан Бајрам.

  По повод предстојниот исламски празник Курбан Бајрам, ДУБАИ ПОРТАЛ заедно со своите...

Е, сега дојде време за АЈВАР !!

Еве, дојде и почетокот на месец Октомври, а знаете по што е најинтересен, токму заради...

podgorci

Отстранета биста на Гоце Делчев во Подгорци..???

Отстранета бистата на Гоце Делчев од манифестацијата „Гоцеви денови” во село Подгорци,...

За нашите во Месна Самоуправа…

Еве малку простор и за нашите вработени во Месна Самоуправа Подгорци, или во делот на...

Време е за грав.

Еве веќе неколку дена се започна со бреба на овогодинешниов грав низ нашето поле. Некои по...

sl1

Подгорчани ??? во протести…..

“Г-Не Ахмети, ни ветивте, одржете го зборот; Министре, во Подогорци има гнездо од орли 30.000...

IMG_7129 (Copy)

И, нашите орешки ќе изгореа..

Еве веќе неколку недели наназад низ нашава си држава постојано демнеат голем број на пожари,...

IMG_6631 (Copy)

Ни замина уште еден Рамазан.. Добре дојде Рамазан Бајрам.

Еве ни замина уште еден Рамазан, преубав месец за сите муслимани. Нека Аллах им ги укабули...

Каде го заборавивме ( Изгубивме) Шериф-а (курела)

Еве оваа година после многу време се организира меморијален турнир во мал фудбал посветен...

Почеток на овогодинешниов Меморијален Турнир.

Во чест на нашите сега рахметли браќа, другаи и пријатели : НЕДИМ и НЕШАТ и да не заборавиме...

Меморијален Турнир во мал фудбал НЕДИМ и НЕШАТ

Од 5-ти август во организација на група на спортски ентузијасти започнува меморијалниот...

Воведени рестрикции во водоснабдување.

Сметајќи на преголемата и неконтролирана потрошувачка на вода, како и нејзиното се по...

Време на Свадби..

Еве веќе неколку дена наназад започна овогодинешниов период на оддржување на свадби. Ние...

%d bloggers like this: