5 C
Struga
Wednesday, January 20, 2021
дома Локално

Локално

  Бајрам Латифоски во кампањата на Општина Струга “#луѓеодсекојдневниотживот“

  Следен во кампањата #луѓеодсекојдневниотживот  која од 15 декември ја спроведува Општина Струга е едно младо момче кое доаѓа од село Лабуништа,Струшко. Станува збор за фудбалски...

  Апел за помош на Охриѓанецот Ади Билбили

  24-годишниот Ади Билбили кларинист од Охрид, се наоѓа во лоша здравствена состојба со ризик по неговиот живот. Ади пред неколку месеци беше подложен на...

  СТРУГА: ЈП Комунално започна со расчистување на улиците и тротоарите на град Струга.

  ЈП Комунално Струга текот на денешниот ден започна со чистење од , снег на тротоарите на поглавните улици, чаршијата и кејовите – површините кои...

  Вевчани: ОФИЦИЈАЛНА ИЗЈАВА ЗА МЕДИУМИТЕ ОД ВАСИЛИЧАРИТЕ (на литературно)

  Одредени структури на полицијата очигледно направиле погрешна проценка, односно пратија преголема бројка полициски службеници на Св.Василја Вевчани. Народот тоа го сфати како провокација, иако...

  Вевчани: Уапсен и претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ, Влајнкиноски

  Меѓу приведените лица во Вевчани по денешната акција на полицијата и ЕБР е и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ-Вевчани, Ѓорги Влајнкиноски. Тој на Фејсбук објави фотографија во...

  Вевчанци тераа карневал, полицијата апсеше

  Турканици, бучава општ хаос.Вака заврши денешниот карневал во Вевчани кој започна исто како претходните, мирно и празнично. Откако на сред село продефилираа маските на...

  Лабуништа: Т.А Султан Турс донира автомобил за потребите на Поликлиника Лабуништа.

  Согледувајќи ја потребата од доопремување на Поликлиниката во населба Лабуништа, и проширување на можноста од излегување во пресрет на потребите на жителите на оваа...

  Струга: Проект за изградба на нови улици

  Денес, во 28-та седница на владата одобри низа проекти, меѓу другото и Проектот за изградба на улици во УЕ 8 според ДУП за блок...

  Струга: Изградба на шеталиште за пешаци и велосипедисти на улица Партизанска

  Проектот "Изградба на шеталиште за пешаци и велосипедисти на улица Партизанска" е проект во вредност од 800 илјади евра, финансиран од Светска банка и...

  Лабуништа: Реконструкција на пристапен пат

  Завршена е реконструкцијата на пристапен пат во Лабуништа. Жителите на оваа улица во Лабуништа, во местото викано Краста, со години мака мачат да стигнат до...

  Ви препорачуваме

  error: Alert: Content is protected !!