peleni

ФРАНЦИЈА : После Нутела, хаос и заради ефтини пелени, над 250 купувачи чекале во редици

Приказната за судирите на купувачите околу евтината Нутела во Франција сеуште не запре, а купувачите од истиот синџир на Intermarche повторно жестоко се нафрлија на намалување на цените на производите.

Овој пат, во прашање се пелените кои беа намалени од 21 на 7 евра, пишува The Local.

Менаџерот на продавницата ги раскажа настаните во супермаркетот.

“Беше страшно и сосема надвор од контрола, а околу 250 луѓе чекаа да отворат продавница само за да купат пелени”. Моравме да ја повикаме полицијата бидејќи не можевме да ги смириме купувачите “, изјавил тој.

Исто така  беше објавено и видео

Потсетуваме Intermarche минатата недела ја намали цената на Нутела од 950 грама минатата недела од 4,70 евра на 1,40 евра. Во птодавниците настанал хаосм а властите покренаа истрага за посебните понуди во продавниците.

Управата за заштита на потрошувачите и конкурентноста на француското Министерство за економија потврдија дека истражуваат дали понудата е во согласност со правилата. Министерот за земјоделство, Стефан Траверт, ни требало да го презентира предлог-законот со кој дополнително ќе се ограничат ваквите понуди.

Извор:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 − = four