tramp

Трамп повторно номиниран за Нобелова награда за мир

Американскиот претседател Доналд Трамп трета година по ред се наоѓа на листата на кандидати кои претендираат да ја добијат Нобеловата награда за мир, изјави директорот на Норвешкиот институт за истражување на мирот Хенрик Урдал.

“Можам да потврдам дека бевме информирани за номинацијата на Трамп и дека тој е номиниран за наградата. Сепак, не можам да кажам ништо за тоа кој стои зад неговата номинација, бидејќи тоа се доверливи информации. Можам само да кажам дека тој е номиниран од страна на американец “, изјавил за Netavissen..

Според неговите зборови, американскиот претседател го номинирал истото лице со иста формулација како и во 2017 година – за посветеноста на идеологијата на “борба за мир со сила”.

Нобеловата награда за мир за 2017 година беше доделена на Меѓународната кампања за забрана на нуклеарно оружје.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 4 =