Подгорци. 01.02.2017 (Дубаи Портал) После бетонирањето на темелната плоча на (04.01.2018 год.) денес на 01.02.2018 год беше бетонирана и втората плоча (приземје) на новата џамија на населба Подгорци.

Нескриено беше задоволството од она што досега во ова кратко време е постигнато во изградбата на овој верски објект. Еве како што гледате како и нво изминатите денови имавме група на наши сограѓани (волонтери) кои се решија да помогнат во завршувањето на овој дел од овој објект.

И покрај големината на објектот, како и временските услови, успеавме навремено да ги забетонираме страничните зидови на приземјето, да ја шалуваме, армираме и се разбира еве денес да бидете сведоци на бетонирањето на оваа втора плоча.

Засега работите течат како што треба, се надеваме дека работите и така ќе продолжат, притоа би сакале да им се заблагодариме на сите оние кои учествуваат доброволно, се разбира да не заборавиме и да им се заблагодариме и на оние кои на некој начин изградбата на овој наш свет објект (Аллахова куќа) ја помагаат преку донирање на Финансиски средства.

Сега, сме малку повеќе над земјата и продолжуваме со изградбата на првиот кат, а како ќе се одвиваат работите, зависи од временските услови, одзивот на нашите сограѓани, и се разбира најважното располагање со финансиските средства – ни изјавија представници од Надзорниот одбор за изградба на Новата Џамија на населба Подгорци.

А, ние почитувани, во прилог Ви го представуваме Видео записот, како и фото галеријата забележана од денешниов значаен датум за жителите на населба Подгорци.

 

IMG_2525 (Copy) IMG_2527 (Copy) IMG_2533 (Copy) IMG_2534 (Copy) IMG_2535 (Copy) IMG_2540 (Copy) IMG_2541 (Copy) IMG_2543 (Copy) IMG_2546 (Copy) IMG_2549 (Copy) IMG_2553 (Copy) IMG_2556 (Copy) IMG_2562 (Copy) IMG_2563 (Copy) IMG_2564 (Copy) IMG_2566 (Copy) IMG_2569 (Copy) IMG_2570 (Copy) IMG_2575 (Copy) IMG_2578 (Copy) IMG_2579 (Copy) IMG_2582 (Copy) IMG_2585 (Copy) IMG_2586 (Copy) IMG_2591 (Copy) IMG_2594 (Copy) IMG_2596 (Copy) IMG_2597 (Copy) IMG_2599 (Copy) IMG_2601 (Copy) IMG_2608 (Copy) IMG_2611 (Copy) IMG_2614 (Copy) IMG_2623 (Copy) IMG_2625 (Copy) IMG_2628 (Copy) IMG_2631 (Copy) IMG_2635 (Copy) IMG_2638 (Copy) IMG_2640 (Copy) IMG_2644 (Copy) IMG_2660 (Copy) IMG_2667 (Copy) IMG_2670 (Copy) IMG_2676 (Copy) IMG_2679 (Copy) IMG_2680 (Copy) IMG_2684 (Copy) IMG_2688 (Copy) IMG_2693 (Copy) IMG_2697 (Copy) IMG_2698 (Copy) IMG_2703 (Copy) IMG_2708 (Copy) IMG_2711 (Copy) IMG_2716 (Copy) IMG_2718 (Copy) IMG_2724 (Copy) IMG_2730 (Copy) IMG_2735 (Copy) IMG_2737 (Copy) IMG_2739 (Copy) IMG_2742 (Copy) IMG_2747 (Copy) IMG_2758 (Copy) IMG_2760 (Copy) IMG_2770 (Copy) IMG_2773 (Copy) IMG_2775 (Copy) IMG_2777 (Copy) IMG_2778 (Copy) IMG_2780 (Copy) IMG_2783 (Copy) IMG_2784 (Copy) IMG_2788 (Copy) IMG_2792 (Copy) IMG_2794 (Copy) IMG_2797 (Copy) IMG_2798 (Copy) IMG_2800 (Copy) IMG_2802 (Copy) IMG_2804 (Copy)