Во пресрет на 4 февруари, роденденот на Гоце Делчев, истоименото училиште од Подгорци денес на свечен начин го прослави својот патронат.

Како и секоја година, така и оваа година решивме со низа на подготовки на нашите ученици, тргнувајќи пред сё од, рецитали, драми, игри и други активности решивме да го одбележиме нашиот патронат.

Се разбира, како и секоја година, на претходно објавен конкурс во нашава образовна установа, на сите оние ученици кои учествуваа на овој конкурс, а се однесуваше за избор на најдобра остварување на нашите ученици од делот на Литературниот и Ликовниот дел.

Оваа година на конкурсот со свои литературни и ликовни дела учествуваа голем број на ученици, а нашата комисија ги избра следните за најдобри:

Литературен Конкурс

1.Аида Авмедоска

2.Бојан Ѓорѓески

Ликовен Конкурс

1.Бегуша Муслиоска

2.Јована Мариноска

3.Исмет Арсланоски

Во ова пригода исто така би сакал посебно да им се заблагодарам и на родителите на сите наши ученици кои еве денес изнајдоа и издвоија дел од своето време, денес да бидат на оваа наша свеченост и споделат впечатоците од дистигнувањата и умеењето на нашите ученици од делот на образовните и други активности.

Се разбира притоа тука да не ги изоставам и нашите вработени кои секогаш изнаоѓаат време за подготовка на ваквите свечености и се разбира подготвка на учениците без кои ваква приредба не би можела да се одржи- ни истакна на крајот директорот на ова училиште г-дин Фадил Исламоски, притоа уште една повикувајќи ги родителите да бидат дел од образовниот процес на ова училиште кое претставува темел на образованието на нашите деца – ни изјави ВД. Директорот Ариф Имероски

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име