RaghadHusein

Ирачките служби во лов на најстарата ќерка на Садам Хусеин

Ирачките власти ја ставиле најстарата ќерка на Садам Хусеин, Рагнад Хусеин, на листата на најбарани луѓе.

Рагхад Хусеин живее во Јордан

Ирачките безбедносни служби за првпат објавија листа со имиња на 60-те најбарани луѓе кои припаѓаат на групата Исил, Ал Каеда или партијата Баатх на поранешниот претседател Садам Хусеин.

На списокот, во чиј увид, имала агенцијата Франс Прес, се наоѓа името на ќерката на Хусеин Рагхад, која живее во Јордан, јавува Бета.

Листата вклучува 28 членови на ИСИЛ, 12 од Ал Каеда и 20 членови на Баатх, со имиња, фотографии, функции во организации и злосторства на кои им се припишуваат.

Извор:Агенции
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 5