aerodromskopje

Аеродромот кај Петровец ќе се вика „Меѓународен аеродром Скопје“

Како што најави премиерот Зоран Заев на заедничката прес конференција со премиерот на Грција Алексис Ципрас во Давос, Владата денеска донела и официјална одлука автопатот Е-75 да се преименува во „Пријателство“.

Заев денеска информираше и дека новото име на аеродромот во Скопје ќе се преименува од „Александар Велики“ во „Меѓународен аеродром Скопје“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 21