Амбасадорот на ОАЕ постави камен темелник на новата амбасада на Коморите во Етиопија

0
95

АДИС АБЕБА , 6.Фебруари,2018 (WAM) Гази Абдула Салем Ал Мехри, амбасадор на Обединетите Арапски Емирати во Етиопија, и Јусуф Асумани Мондоха, амбасадор на Коморите во Етиопија, го поставија камен-темелникот на новата амбасада на Коморите во Адис Абеба. Зградата се финансира од Обединетите Арапски Емирати како дел од странска програма за помош на земјата.

Амбасадорот на Коморите изрази благодарност за великодушната иницијатива, додавајќи дека ја покажува длабочината на односите меѓу ОАЕ и Коморите.

Амбасадорот на Обединетите Арапски Емирати изјави дека Обединетите Арапски Емирати сакаат да ги зајакнат односите со Коморите.

Извор: WAM / Rasha Abubaker / Есраа Исмаил

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име