marihuana

Во Италија запленети 800 килограми марихуана од Албанија

Италијанската полиција заплени 800 килограми марихуана со потекло од Албанија, како дел од операцијата во која четири лица биле уапсени заради шверц на дрога.
Дрогата дојде во Италија пристигнала со моторни чамци или во камиони, јавува агенцијата Анса.
Во рамките на кампањата, полицијата уапси уште 15 лица на територијата на Бриндизи и Катанија.
До оваа акција довела истрага која започнала пред една година и овозможи да се разбијат две групи шверцери со дрога од Албанија, пренесе Анса.
Извор:cdmLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − seven =