snegavtomobil

Казни во Хрватска: Кој нема да го очисти автомобилот од снег, плаќа 100 евра

Поголемиот дел од Хрватска денешното утро го дочека под снег, а граѓаните се предупредени доколку не го очистат снегот ос своето возило можат да добијат казна од 700 куни – нешто помалку од 100 евра.

Покрај тоа што мора да носат задолжителна зимска опрема, возачите се обврзани да го чистат својот автомобил од снег, според Законот за безбедност во сообраќајот.

Оние што не нема да го сторат тоа ги чека парична казна од 700 куни доколку со возилото кое управуваат на него има снег и мраз.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight + 1 =