Untitled

(Видео) Германски автопат исчезнува, отвор кој секој ден сé зголемува

Во септември 2017 година, автопатот во германскиот град Трибзе бил затворен заради отвор на патот. Отворот тогаш имал пречник 40 метри, но сега се тој се зголеми на 95 метри, соопштило германското Министерство за транспорт.

“A20-Crater”, како што германските медиуми ја нарекоа оваа дупка, не ја изненадило Владата, бидејќи уште во 2016 година започнале да се појавуваат првите пукнатини.

И покрај фактот што отвор брзо се шири, германската влада наскоро не планира да го поправи овој дел од автопатот, бидејќи работите биле планирани за 2021 година.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = two