non

Исчезнатите планинари пронајдени мртви

Момчето и девојката кои ноќеска беа пријавени за исчезнати, се пронајдени а во болница само била констатирана смрт, потврди МВР.

Планинарите од Македонија загинале на врвот Кајмакчалан најверојатно по пад во бездна. Познат е идентитетот на девојката. Сртанува збор за 26-годишната Калина Велевска која заедно со починатото момче биле членови на планинарскиот дом „Трансверзалец“.

Планинарите биле лоцирани по телефонскиот сигнал. Спасувачката акција започнала по пријавата на останатите планинари кои ја искачувале планината откако приметиле дека Велевска и 35-годишното момче ги нема во групата.

Извор:НоваТВ
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × four =