hot dubai

(Фото) Дубаи го отвори највисокиот хотел на светот

Дубаи го отвори највисокиот хотел на светот, висок 356 метра.

Хотелот Гевора кој се наоѓа во Авенијата Шеик Зајед, за еден метар повисок е од досега највисокиот хотел во истата улица.

Претходниот хотел – рекорд, висок 355 метра, е од ланецот Марриот, и самиот тој го собори рекордот по висина кој го држел друг хотел во истиот кварт. Тоа е хотелот Rose Rayhaan од ланецот Rotana, висок 333 метра.

Најновиот хотел Гевора представува кула со златна боја со 75 катови. Има четири ресторани, базен,луксузен спа центар и гимнастичка сала. Првите гости пристигнуваат денес.

Дубаи ја има и највисоката кула на светот, Бурж Калифа, со 838 метра. Властите започнаа со изградба на нова уште поголема кула, чија висина ја држат во тајност, да не ги претекне конкуренција.

Градот-држава Дубаи, една е од главните турситички дестинации на Заливот, а минатата година имаше рекорден број од 15,8 милиони туристи, 6,2 повеќе од 2016 година.

Guests enter the Gevora Hotel through gold-plated revolving doorsThe smallest room is a huge 43 square metresIt boasts a rooftop pool bar - 356m in the airGuests will enjoy spectacular views of the desert cityThe pooltop bar is within eyesight of the world's tallest building - the 828m Burj Khalifahotel dubai
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ seven = 9