ХАДРАМАУТ, 12 февруари 2018 година (WAM) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, денес започна си  дистрибуција на помош во храна на семејствата на настраданите во дистриктот Тарим, со цел да ги намали нивните страдања, како дел од својата хуманитарна иницијатива во долината Хадрамаут, Јемен, што се совпаѓа со годината на Зајед.

"الهلال" يوزع مساعدات غذائية على أسر الشهداء في وادي حضرموت 2

Оваа иницијатива е дел од напорите на мудрото раководство на претседателот Неговото Височество Шеик Калифа бин Зајед Ал Нахјан за поддршка на Јеменскиот народ и директивите на Неговото Височество Шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, Престолонаследникот на Абу Даби и заменик-врховен командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати, да стојат покрај нив и да го следат процесот на дистрибуција на помош во храна за семејствата на кои им е потребен Х. Хеихан Хамдан бин Зајед Ал Нахјан, претставник на Влада во регионот Ал Дафра и претседател на ЕРЦ.

Абдул Азиз ал Џебери, раководител на тимот на ЕРЦ во Хадрамаут, ги истакна напорите на ЕРЦ за продолжување на дистрибуцијата на хуманитарната помош и да им даде надеж на семејствата на настраданите кои ја заслужуваат поддршката на ОАЕ. Тој истакна дека кампањата го отелотворува духот на солидарноста. Проектите на ЕРЦ, исто така, имаат за цел да застанат покрај нив, да помогнат во намалувањето на нивните тешкотии и страдања и да го подобрат нивниот живот, преку обезбедување хуманитарна, помош и развојна помош, додал Ал Џебери.

Семејствата на настраданите и оние ранети во областа Тарим изразија благодарност за хуманитарниот гест на ЕРЦ, што е продолжение на хуманитарната помош и развојната помош на ОАЕ во Јемен.

Извор: WAM / Esraa Ismail / Nour Salman

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име