krstovi dzamija=germanija

Провокација/ Германија: На место каде се гради џамија поставени 26 крстови

На местото каде што моментално се гради џамија во германскиот градот Регенсбург, непознати особи оставиле  26 крстови.

На крстовите, биле напишани имињата на убиените во терористичкиот напад во Брисел во март 2016 година.

Џамијата во Регенсбург се гради во организација на турската управа за верски прашања на Турската исламска заедница во Германија (DITIB).

Полицијата соопшти дека е покрената истрага во врска инцидентот.

krizevi_dzamija_njemacka_AA (1).jpg - undefinedФОТО: АА

Инаку, досега во овој германски град не биле забележани слични инциденти.

Муслиманите, кои живеат во Регенсбург, на новинарите им изјавиле дека досега не се соочиле со вакви слични провокации и навреди, додавајќи дека имаат многу добри односи со своите соседи и локалните власти.

FOTO: AA

Извор:RSA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + 2 =