27973044_1802911939739978_2822463797028861561_n

И кога веќе помисливме дека овогодинешниот снег ќе не замине (заобиколи) за разлика од одредени подрачја на Балканот, и дека на истиот ќе може да му се радуваме само на оној кој веќе ни паднал на падините на нашата Подгоречка, утринската глетка сепака ни покажа дека сепак снегот не не заборавил, и потсети на нејзината убавина, односно на она што нашиот народ знаел да каже “Без снег, зима не бидува“. И точно така белата покривка која ја покри нашава населба, уште од утринските часови предизвика радост кај најмалите, а кај возрасните тоа допрва ќе го видиме.

И додека ја пишуваме оваа наша информации, снегот малку по малку  ја зголемува дебелината на својата покривка, а нас ни преостанува совесно, со чистење на истиот од пред сопствените домови, да допринесеме во бегово расчистување и овозможи нормално движење на луѓето, се разбира ова нека биде повик и до Месната Самоуправа, да не излезе дека зимата ги изненадила, а серазбира и Општинските органи кои се надлежни за одржување на локалниот пат.

А, во продолжени Ви представуваме неколку фотографии од зимско-снежниот и прв снег на нашава населба.

27750402_1802912026406636_8078112899151906211_n 27752540_1802911716406667_7317257236797566374_n 27867686_1802912213073284_4846952721169610648_n 27868033_1802912569739915_5681911222414576386_n 27868059_1802912536406585_3896408725003322392_n 27868135_1802911783073327_1877856120053719341_n 27972030_1802912109739961_1953563459072128204_n 27973117_1802912633073242_1311832129174723831_n 28059084_1802912389739933_1007907934800839987_n

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име