kadirov-putin

КАДИРОВ: Путин доживотно треба управува со Русија, тој ја препороди Чеченија

Лидерот на Чеченската Република, Рамзан Кадиров, изјавил дека Владимир Путин треба доживотно да ја води Русија.

Исто така, Кадиров му се заблагодарил на Путин за сето она што го сторил за Чеченија и тоа го напишал на својот налог на социјалната мрежа Телеграм.

Кадиров рекол дека во текот на 11 години од своето владеење со Чеченија отсекогаш имал мотив да ја оправда  довербата кон рускиот претседател.

“Му посакувам на нашиот претседател, нашиот врховен командант да ја води Русија доживотно, и ние верно да му служиме верно и решаваме сите задачи на највисоко ниво”, изјавил чеченскиот претседател.

Кадиров, исто така, проценува дека, благодарение на Путин, Чеченија целосно го искорени тероризмот и реши многубројни социјални и економски проблеми.

“Чеченија е република која цвета, создадени се сите услови за работа, образование и адекватен одмор”, заклучил Кадиров.

Извор:RSA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 5 =

%d bloggers like this: