london pozar

Голем пожар во центарот на Лондон, повеќе од 50 пожарникари се борат со пожарот

Повеќе од 50 пожарникари со 10 противпожарни возила се обидуваат да го изгаснат пожарот што избувнал во улицата Grejt Portland, во центарот на Лондон.

Како потврдува ББС, лондонската противпожарната бригада добила извештај за пожар во 12:45 по локално време.

“Пожарот избувнал во зградата која се реконструирала. За проширување на пожарот допринеле гасните цилиндри. Зона во дијаметар од 25 метри е евакуирана како превентивна, доколку уште некои други цилиндри експлодираат, се потврдува во соопштението на противпожарната бригада.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three + 4 =

%d bloggers like this: