tilerson-liban

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ ВО ЛИБАН! Тилерсон седнат на мала столица, без знаме на САД, и чекање на средба

Во западните медиуми, одекна дипломатски скандал кој се одиграл за време на посетата на американскиот државен секретар Рекс Тилерсон во главниот град на Либан, Бејрут.

tilerson-liban

Сите влијателни медиуми на Запад ја објавија снимката на Рекс Тилерсон во непријатната ситуација во која се нашол за време на неговата посета на Бејрут, пред разговорите со либанскиот министер за надворешни работи Гебран Басил и претседателот Мишел Аоун, поранешен либански генерал.

Медиумите воглавном го го нагласуваат фактот дека Тилерсон бил приморан долго да чека и да седи на столот веднаш до парзаниот стол предвиденза Аоун , меѓутоа за да се спречи целосно понижување на шефот на дипломатијата на САД, тие изоставиле голем број на детали кои, за среќа, интернет активистите не ги пропуштија .

Исто така, треба да се напомене дека канцеларијата на либанскиот претседател одлучно ги отфрли наводите на Западните медиуми за “отстапување од дипломатскиот протокол” и дека состанокот започна во договореното време.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − = 4

%d bloggers like this: