damask

СИРИЈА: Најкрвав напад досега, во еден ден убиени 100 лица

Во воздушните и артилериски напади на владините сили на источна Гута, во непосредна близина на сириската престолнина Дамас, убиени се 98 лица, меѓу кои 20 деца и 15 жени, соопштила Сириската опсерваторија.

Опсерваторијата изминатите 24 часа ги нарекла како најсмртоносни во последните три години во источна Гута, пренесува АП.

Опозициските активисти изјавиле дека владините сили повикале засилување, како подготовка за поголема офанзива на источна Гута, која представува последно упориште на бунтовниците во близина на Дамаск.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + = eleven

%d bloggers like this: