refah

Египет на четири дена го отвори граничниот премин Рефах

Египетските власти во следните четири дена го отворија граничниот премин Рефах на границата со Газа

На граничниот премин биле формирани долги колони, а десетици луѓе во првата фаза со автобуси ја преминале границата.granicni-prelaz-refah-egipat-gaza-1

Палестинската амбасада во Каиро во вторникот соопшти  дека египетските власти ќе го отворат граничниот премин Рефах на четири дена.

Од седумте гранични премини на границата со Појасот Газа, шест се под контрола на Израел и еден од Египет.

По воениот удар во 2013 година, египетскиот граничен премин Рефах се држи речиси целосно затворен.

granicni-prelaz-refah-egipat-gaza-3

zvor:(Vijesti/ AA)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × = 63

%d bloggers like this: