prinaxman

(Фото/Видео) Принцот на Аџман учествуваше во иницијативата “чекориме заедно“ со лицата со попреченост

عمار النعيمي يشارك أصحاب الهمم في مبادرة " نمشي معا ". 2Аџман, 21 февруари, 2018 година (ВАМ) – Х.Х. Шеик Амар бин Хумаид Ал Нуаими, престолонаследник на емиратот Аџман, вчера учествуваше во иницијативата “Чекориме заедно”, дел од Специјалната олимпијада, која за првпат се одржа во Аџман Спортскиот парк во Ал Хамидиа.عمار النعيمي يشارك أصحاب الهمم في مبادرة " نمشي معا ". 4

Шеикот Амар беше придружуван од Хеса Еса Бухумаид, министер за развој на заедницата; Џамеела Ал Мухери, државен министер за јавно образование; Шеик Рашид бин Хумаид Ал Нуаими; Д-р Саид Саиф Ал Матруши, генерален секретар на Извршниот совет; Ајша Ал Јатеем, член на ФНЦ и Салем Абдула Ал Шамси, член на ФНЦ, како и претседатели, директори на владини институции, истакнати лидери во владата на Аџман и стотици луѓе од различни сегменти на заедницата.

Шеикот Амар го пофали учеството на заедницата во поддршката на луѓето на со посебни потреби.

Тој додаде дека луѓето од Обединетите Арапски Емирати биле подигнати на единство и солидарност и ги одржуваат вредностите кои ја промовираат позицијата на Обединетите Арапски Емирати во разни меѓународни настани, нагласувајќи дека Специјалната олимпијада е клучна платформа за зајакнување на овие општествени вредности и етика.

Тој, исто така, ја истакна важноста на поддршката на лицата со попреченост во земјата, кои имаат право на пристоен живот и целосна интеграција додека потврдуваат дека владата на Обединетите Арапски Емирати е подготвена да ја постигне оваа цел преку закони и иницијативи, поддршката ја комплетира интеграцијата и еднаквите можности.عمار النعيمي يشارك أصحاب الهمم في مبادرة " نمشي معا ". 5

Шеикот Амар истакна дека иницијативата е покана за сите членови на заедницата и порака дека спортот може да промовира забава, соработка, сочувство и здрав начин на живот за заедницата. “Затоа, сите ние мора да учествуваме со луѓе со попреченост во оваа иницијатива, која нè поттикнува да се направи спорт на начин на живот, бидејќи волонтерството е вредност што го одразува човечкото давање”, додал тој.

Тој исто така ја истакна улогата на семејствата и училиштата во наставата на идните генерации да учествуваат во спортот.عمار النعيمي يشارك أصحاب الهمم في مبادرة " نمشي معا ". 6

Извор:WAM / Esraa Ismail / Nour Salman
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − seven =

%d bloggers like this: