erc

(Фото/Видео) Црвената полумесечина на Емиратите донира опрема за здравстениот центар Ал Рабја во Јемен

МУКАЛЛА, 22 февруари 2018 година (WAM) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, денес потпиша договор за снабдување на Ал Рабја здравствен центар во Мукалла со опрема, вклучувајќи ги и CBC уредите, за да се обезбедат бесплатни квалитетни  здравствени услуги за граѓаните од Јемен .

الهلال الأحمر الإماراتي يتكفل بتزويد مركز الربوة الصحي فى المكلا ببعض الاجهزة وتجهيز صالاته. 2

Абдулазиз Ал Џебери, раководител на тимот на ЕРЦ во провинцијата Хадрамаут, изјави дека ЕРЦ има за цел подобрување на локалните здравствени услуги во Мукалла и неговите предградија, додавајќи дека потпишувањето на договорот е дел од хуманитарните напори на ОАЕ во ослободените области на Јемен, кои имаат за цел да ги олеснат страдањата на граѓаните предизвикани од кризата во земјата.

За време на потпишувањето на договорот, Мохамед Ал Јахри, генерален директор на Канцеларијата на Министерството за општо здравје и население во округот Мукалла, им се заблагодари на раководството на ОАЕ и на луѓето за нивните напори за подобрување на здравствените услуги во Мукалла и во други области, кои ги искористија локалните граѓани и го намалија нивното страдање, нагласувајќи ја нивната итна потреба за оваа поддршка.

ЕРЦ минатата година  изгради здравствен центар во Ал Рава за да обезбеди бесплатни здравствени услуги за жителите на Јемен.الهلال الأحمر الإماراتي يتكفل بتزويد مركز الربوة الصحي فى المكلا ببعض الاجهزة وتجهيز صالاته. 3

الهلال الأحمر الإماراتي يتكفل بتزويد مركز الربوة الصحي فى المكلا ببعض الاجهزة وتجهيز صالاته. 1

Извор:WAM / Esraa Ismail / Nour Salman

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × four =

%d bloggers like this: