??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ердоган го прими светскиот шампион во бокс од сириско потекло Махмут Омер Мануел Чар

Шар рече дека појасите што ги освои сака да им ги подари на турскиот народ и претседателот Реџеп Тајип Ердоган за пожртвуваноста што ја покажаа за Сиријците

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган го прими светскиот шампион во бокс од сириско потекло Махмут Омер Мануел Шар.Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye asıllı boksörü ağırladı

На приемот во претседателскиот комплекс кој беше затворен за печатот, Чар кој го победи рускиот противник Александер Јустинов и првпат го освои светскиот шампионат, титулите му ги подари на претседателот Ердоган.

На титулите се наоѓаа фотографии на покојниот боксер Мухамед Али и претседателот Ердоган.

На приемот учествуваа премиерот Бинали Јилдирим и министерот за младина и спорт Осман Ашкин Бак.

Светскиот шампион во бокс Шар во претходната изјава за печатот рече дека појасите што ги освои сака да им ги подари на турскиот народ и претседателот Реџеп Тајип Ердоган за пожртвуваноста што ја покажаа за Сиријците.Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye asıllı boksörü ağırladıCumhurbaşkanı Erdoğan Suriye asıllı boksörü ağırladı
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− four = 2

%d bloggers like this: