hezbolah

ОФИЦИЈАЛЕН СТАВ: Хезболах ќе ја брани територијата на Либан од напади на Израел

Милитантната група Хезболах ќе го заштити Либан од секој обид на Израел да ја заземе либанската територија, изјавил заменик-шефот на групата Шиа, која е дел од Хезболах, шеикот Наим Касем.

Тој изјавил дека Хезболах е подготвен да се спротивстави на каква било агресија од Израел и дека не прифаќа намалување на либанската територија или површината на либанските територијални води.

Официјален претставник на Хезболах претходно овој месец уапти официјална закана дека групата ќе отвори нов фронт против Израел доколку продолжи да ги напаѓа Сирија и појасот Газа.

Официјална изјава е издадена после конфликтот меѓу Израел и иранските сили во Сирија, кога наводно беше срушен иранскиот дрон и израелскиот авион.

Извор:RSA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 8 = eight

%d bloggers like this: