Почитувани, и ова година како и изминатите Ве известуваме дека во недела 04.03.2018 г. 10.00 часот на местото познато како “Црни Камења“ – или кај Бараките, ќе се оддржат 20-те Традиционални Зимски Игри – Подгорци 2018.

По тој повод ги повикуваме сите љубители на природата, зимскиот амбиент, и сите други граѓани, да бидат дел од овогодинешниве Традиционални Зимски игри.

Како и секоја година така и ова предвидвуваме нови атракции од делот на:скијањето, влечење јаже, трчање по снег,изработка на фигури од снег и др.

Се разбира неизоставени се хумористичниот дел на драмското студиот “Кадибабе“, како и топлиот чај, пециво  и познатата Подгоречка алва.

Ве очекуваме.

ЕД Тишкинец – Подгорци

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име