putin

(Фото) Москва: На митингот за подршка на Путин повеќе од 100.000 луѓе

Повеќе од 100.000 приврзаници на рускиот претседател Владимир Путин се собраа на предизборен митинг во големиот спортски комплекс во Москва.

Голем број поддржувачи дојдоа на митингот на поддршка за Путин на две недели пред претседателските избори во Русија. Стадионот “Лужники” бил исполнет до последното место, чиј капацитет е 81.000 место. Полицијата проценува дека на митингот во спортски комплекс, кој има и други спортски објекти освен стадионот, присуствувале околу 130.000 луѓе.

- Сакаме да ја направиме нашата земја да биде одлична, да гледаме напред кон иднината, бидејќи нашите предци живееја овде, живееме овде, нашите деца живеат овде и нашите внуци ќе живеат тука - изјавил Путин меѓу другото.

Путин на претседателските избори на 18.март сака да го освои четвртиот мандат, а според проценките, ниту еден од кандидатите не треба да претставува сериозна закана за него.

Извор:Faktor
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 6 = ten

%d bloggers like this: